najlepsza impreza myśliwska na Mazurach

piątek

25 sierpnia 2017 r.

Pisz, Plac Daszyńskiego

Serdecznie zapraszamy do udziału w tegorocznej edycji „Myśliwskich Smaków” wszystkich, którzy mogą zaprezentować 

  • produkty i przetwory z dziczyzny, 
  • producentów i dystrybutorów specjałów regionalnych (takich jak np. sery, miody, wędliny, wypieki, itp.), 
  • stowarzyszenia zajmujące się rękodziełem regionalnym, 
  • twórców, artystów i rzemieślników ludowych, których praca i produkty związane są z lasem lub myślistwem, 
  • producentów oraz dystrybutorów w tym sklepy zajmujących się produkcją i dystrybucją wyposażenia, sprzętu i akcesoriów myśliwskich i dla leśników. 

Zapraszamy także wszystkich, których działalność wpisuje się tematykę związaną z myślistwem, łowiectwem i leśnictwem – czyli szeroko pojętą przyrodą Mazur.

Wystawianie stoisk jest bezpłatne z zastrzeżeniem opłaty za korzystanie z mediów, takich jak m.in. prąd. Każdy chcący wziąć udział w „Myśliwskich Smakach”, edycja 2017 winien także wypełnić formularz zgłoszeniowy oraz dostarczyć go drogą elektroniczną na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pocztą tradycyjną na adres organizatora:

Starostwo Powiatowe w Piszu, 
12-200 Pisz, Ul. Warszawska 1,
z dopiskiem „Myśliwskie Smaki” 2017.

> uwaga ilość miejsc ograniczona decyduje kolejność zgłoszeń<

Dokumenty do pobrania:

formularz zgłoszeniowy 

UWAGA!

LICZBA MIEJSC OGRANICZONA

Termin zgłoszeń upływa 11 sierpnia 2017 r.

 

WYSTAWCY ZAKWALIFIKOWANI DO PREZENTACJI SWOJEGO ASORTEMENTU W TRAKCIE IMPREZY:

Tutaj opublikujemy wykaz wystawców, którzy spełnili powyższe kryteria.

  1. LOT – Mazury Południowe - Stoisko promocyjne
  2. Nadleśnictwo Maskulińskie - Stoisko promocyjne
  3. Koło Łowieckie Puszcza Pisz - Stoisko promocyjne
  4. Rita Kaskoniene - Wyroby litewskie – wędliny, chleb, sery
  5. Józef Bogdaszewski - Rzeźba
  6. Agnieszka Gremza - Sery
  7. Beata Kubrak - Rękodzieło – biżuteria, obrazy olejne
  8. Barbara Gniadek – Ręcznie malowane obrazy
  9. Elżbieta Muchla - Potrawy tatarskie
  10. Rafał Kuciński - Miody
  11. Krystyna Bartoszewicz - Wędliny staropolskie
  12. Mirosław Garbacz - „Słodki Świat” wyroby z karmelu
  13. Krystyna Świder - Haft i koronka
  14. Jarosław Drężek - Produkty kurpiowskie – ciasta, chleby, miód pszczeli, itp.
  15. Renata i Krzysztof Fajgier - Rękodzieło artystyczne
  16. Wojciech Zbierajewski - Tradycyjne lizaki, obwarzanki, szyszki, rękodzieło drewniane
  17. Mirosław Oryńczak - Rękodzieło – ręcznie wykonana biżuteria
  18. Tomasz Banasiak - Tradycyjne syropy domowe
  19. Karolina Moniuszko - EKOSMAK wędliny ze Studzieńczyny. Tradycyjne wędliny, domowy podpiwek, kwas chlebowy
  20. Magdalena Glińska –Krzykwa-  ciasta i chleby regionalne z Ejszeryszek
  21. Katarzyna Więsyk- rękodzieło- biżuteria

  22.  

    Wojskowe Koło Łowieckie „ Jeleń”- degustacja wyrobów z dzika
  23. Koło Łowieckie „ Orzeł”- degustacja wyrobów z dzika

  24.  

    Krystyna Łukaszuk- ser koryciński „ swojski”
  25. Mirosław Kozłowski „ MIRMIĘS”- wędliny tradycyjne, przyprawy do kuchni myśliwskiej

  26.  

    Oficyna Wydawnicza „ RETMAN” – wydawnictwa regionalne
  27. Czesława Samsel- koronkarstwo, byśki obrzędowe
  28. Cecylia Chorążewicz- placek kurpiowski, chleb wiejski ze smalcem, piwo jałowcowe, mioduszka

  29.  

    Koło Łowieckie „ Zielony Krąg”- trofea myśliwskie oraz produkty spożywcze
  30. Eliza Szczygielska „Antler Bijou”- biżuteria i dodatki z poroża- rękodzielnictwo

 stan na dzień: 21 lipca 2017 r. 

JEŚLI WYSŁALI PAŃSTWO DO NAS WYPEŁNIONY FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY, A NIE ZOSTALI PAŃSTWO UJĘCI 

W POWYŻSZYM ZESTAWIENIU PROSIMY O PILNY KONTAKT!