Plan sytuacyjny rozmieszczenia stanowisk:
- plan: pobierz
- leganda: pobierz
Serdecznie zapraszamy do udziału w tegorocznej edycji „Myśliwskich Smaków” wszystkich, którzy mogą zaprezentować
- produkty i przetwory z dziczyzny,
- producentów i dystrybutorów specjałów regionalnych (takich jak np. sery, miody, wędliny, wypieki, itp.),
- stowarzyszenia zajmujące się rękodziełem regionalnym,
- twórców, artystów i rzemieślników ludowych, których praca i produkty związane są z lasem lub myślistwem,
- producentów oraz dystrybutorów w tym sklepy zajmujących się produkcją i dystrybucją wyposażenia, sprzętu i akcesoriów myśliwskich i dla leśników.
Zapraszamy także wszystkich, których działalność wpisuje się tematykę związaną z myślistwem, łowiectwem i leśnictwem – czyli szeroko pojętą przyrodą Mazur.
Wystawianie stoisk jest bezpłatne z zastrzeżeniem opłaty za korzystanie z mediów, takich jak m.in. prąd. Każdy chcący wziąć udział w „Myśliwskich Smakach”, edycja 2017 winien także wypełnić formularz zgłoszeniowy oraz dostarczyć go drogą elektroniczną na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pocztą tradycyjną na adres organizatora:
Starostwo Powiatowe w Piszu,
12-200 Pisz, Ul. Warszawska 1,
z dopiskiem „Myśliwskie Smaki” 2017.
> uwaga ilość miejsc ograniczona decyduje kolejność zgłoszeń<
Dokumenty do pobrania:
formularz zgłoszeniowy
UWAGA!
LICZBA MIEJSC ZOSTAŁA
WYCZERPANA
WYSTAWCY ZAKWALIFIKOWANI DO PREZENTACJI SWOJEGO ASORTEMENTU W TRAKCIE IMPREZY:
Tutaj opublikujemy wykaz wystawców, którzy spełnili powyższe kryteria.
- LOT – Mazury Południowe - Stoisko promocyjne
- Nadleśnictwo Maskulińskie - Stoisko promocyjne
- Koło Łowieckie Puszcza Pisz - Stoisko promocyjne
- Rita Kaskoniene - Wyroby litewskie – wędliny, chleb, sery
- Józef Bogdaszewski - Rzeźba
- Agnieszka Gremza - Sery
- Beata Kubrak - Rękodzieło – biżuteria, obrazy olejne
- Barbara Gniadek – Ręcznie malowane obrazy
- Elżbieta Muchla - Potrawy tatarskie
- Rafał Kuciński - Miody
- Krystyna Bartoszewicz - Wędliny staropolskie
- Mirosław Garbacz - „Słodki Świat” wyroby z karmelu
- Krystyna Świder - Haft i koronka
- Jarosław Drężek - Produkty kurpiowskie – ciasta, chleby, miód pszczeli, itp.
- Renata i Krzysztof Fajgier - Rękodzieło artystyczne
- Wojciech Zbierajewski - Tradycyjne lizaki, obwarzanki, szyszki, rękodzieło drewniane
- Mirosław Oryńczak - Rękodzieło – ręcznie wykonana biżuteria
- Tomasz Banasiak - Tradycyjne syropy domowe
- Karolina Moniuszko - EKOSMAK wędliny ze Studzieńczyny. Tradycyjne wędliny, domowy podpiwek, kwas chlebowy
- Magdalena Glińska –Krzykwa- ciasta i chleby regionalne z Ejszeryszek
-
Katarzyna Więsyk- rękodzieło- biżuteria
-
-
Koło Łowieckie „ Orzeł”- degustacja wyrobów z dzika
-
-
Mirosław Kozłowski „ MIRMIĘS”- wędliny tradycyjne, przyprawy do kuchni myśliwskiej
-
- Czesława Samsel- koronkarstwo, byśki obrzędowe
-
Cecylia Chorążewicz- placek kurpiowski, chleb wiejski ze smalcem, piwo jałowcowe, mioduszka
-
-
Eliza Szczygielska „Antler Bijou”- biżuteria i dodatki z poroża- rękodzielnictwo
-
-
Kamila Muchla – potrawy tatarskie
-
-
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe ADAM – wędlina wiejska, tradycyjna z Korycina
-
-
Zespół Szkół Leśnych im. Unii Europejskiej w Rucianem-Nidzie
-
-
Gazeta Piska – stoisko promocyjne
KŁ Jedność – wyroby myśliwskie oraz z miodu -
PZŁ Suwałki – stoisko promoicyjne
-
-
Andrzej Zanewiat – wyroby z wikliny
stan na dzień: 31 lipca 2017 r.
JEŚLI WYSŁALI PAŃSTWO DO NAS WYPEŁNIONY FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY, A NIE ZOSTALI PAŃSTWO UJĘCI
W POWYŻSZYM ZESTAWIENIU PROSIMY O PILNY KONTAKT!